Theater & Toneel | Jong Talent | Idols & X-Factor

Studio Melody KIDS

Ook kinderen kunnen niet vroeg genoeg beginnen met muziek. Het stimuleert intelligentie, vermindert concentratieproblemen en verbetert de motoriek.

Voor kinderen staan plezier en ontspanning voorop aan het leren van de muziektheorie, maar door muzikale handelingen wordt o.a. het brein, harmonieuze ontwikkeling en de motoriek positief gestimuleerd. Muziek maakt slim!

Of heeft uw kind écht talent en kan het extra begeleiding gebruiken bij haar of zijn ontwikkeling?

Studio Melody kan hierin voorzien.

Aanpak

Studio Melody heeft haar lessen rond belangrijke basis thema’s met betrekking tot de podiumkunsten vormgegeven. Naast een intensieve korte cursus kun je ook reguliere lessen volgen (wekelijks of naar behoefte m.u.v. de schoolvakanties). Door een korte cursus ben je niet gebonden aan de afname van de duur van een heel (school)jaar. Op deze manier kun je één onderwerp of een bepaald aspect naar behoefte grondig aanpakken. Met de reguliere lessen kun je in je eigen tempo de lessen volgen.

De korte cursus is een reeks van 6 op maat gemaakte (privé) lessen en is behoorlijk intensief. Studio Melody gaat voor maatwerk dus informeer naar de mogelijkheden voor jou specifieke behoefte.

Naast de themalessen zijn er geregeld workshops kan in overleg op locatie les worden gegeven.

Muziek maakt slim!

Studio Melody is overtuigd van de opvoedende waarde van muziekonderwijs voor kinderen. Studio Melody haalt inspiratie voor de lessen uit het jarenlange wetenschappelijk onderzoek ‘Muziek maakt Slim’ door Prof. H.G. Bastian. Hieronder vindt u vier belangrijke conclusies naar de effecten van muziekbeoefening op leerprestaties van kinderen:

  • Kinderen met een gemiddeld IQ ontwikkelen zich de eerste jaren op de basisschool op een zelfde manier. Na vijf jaar op school en vier jaar uitgebreid muziekles vertoonden de kinderen op de muziekactieve basisscholen een significant hoger IQ.
  • Het IQ van kinderen van de op muziekgerichte scholen die reeds bij aanvang van het onderzoek een bovengemiddeld IQ hadden, neemt na vier jaar les solo- ensemblespel duidelijker toe dan dat van vergelijkbare kinderen uit de controlegroep zonder verder muzikale vorming.
  • Sociaal zwakke en in hun cognitieve ontwikkeling achterlopende kinderen (met een lager IQ dan gemiddeld) profiteren ook van uitgebreid muziekonderwijs. Hun IQ neemt met de jaren toe, wat voor kinderen met een lager IQ dan gemiddeld zonder muziekonderwijs niet gezegd kan worden.
  • Leerlingen van de basisschool die gedurende hun gehele schooltijd extra muzieklessen hebben gekregen, blijken over een twee maal hoger acceptatieniveau te beschikken dan leerlingen die weinig tot geen muziekonderwijs kregen. Bij deze eerste groep blijkt men beter en makkelijker de medemens te kunnen respecteren dan bij de tweede groep.

Bron: Muziek maakt slim, Prof. H.G. Bastian

Studio Melody heeft een speciaal lessenpakket voor basisscholen en/of kinderopvanginstanties.
Meer informatie op aanvraag.

 

Lesvormen en tarieven KIDS
Prijs en tijden kunnen aangepast worden voor afwijkende aanvragen. Een proefles is gratis, uitproberen is de moeite waard! Vraag alsjeblieft naar de mogelijkheden.

Privé les
€ 15.00 p/p
1 persoon Duur: 1 uur
Duo les
€ 12.50 p/p
2 personen Duur: 1 uur
Korte Cursus
€75.00 p/p
Vanaf 1 persoon Duur: 6 themalessen
Workshop
*op aanvraag --
Vanaf 1 persoon Duur: 4 uur
 

Wil je jouw skills tot een hoger niveau tillen?